Skip to main content

Motivoiva haastattelu koulutuspalvelut Oy:n toiminta-ajatus on tehdä vaikuttavaa työtä, jonka hyödyt näkyisivät niin kohdattavan ihmisen, työntekijän kuin koko tilaajaorganisaationkin hyvinvoinnissa. Tavoitteenamme on tarjota laadukas, monipuolinen ja innostava koulutuskokonaisuus eri sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille.

Ammattitaitoa ja kokemusta

Motivoiva haastattelu koulutuspalvelut Oy:n vastaavana kouluttajana toimii yrityksen perustaja ja kouluttaja/valmentaja, Reima Saarinen, FM.

Reima on motivoivan haastattelun työmenetelmän kehittäjien William R. Millerin ja Stephen Rollnickin kouluttama erittäin kokenut kouluttaja, joka on vuodesta 2009 alkaen järjestänyt motivoivan haastattelun koulutuksia sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille, esimiehille, myyntihenkilöille ja eri alojen opiskelijoille. Toteutuneita koulutuspäiviä hänellä on takana lähes 400 ja koulutettavia on kertynyt yli 4000.

Reima on erittäin ammattitaitoinen ja kokenut kouluttaja. Kouluttajana hän on innostava, rento, kohteliaasti kuunteleva, kuuleva ja keskusteleva ja hän huomioi jokaisen osallistujan, myös etänä järjestettävissä koulutuksissa. Reiman koulutukset ovat hyvin ymmärrettäviä ja selkeitä. Hän on sisäistänyt motivoivan haastattelun asenteen, perusteet ja perustaidot ja osaa tuoda ne ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti koulutukseen osallistuvien työvälineiksi.

Toiminnallisuutta ja innovatiivisuutta

Motivoiva haastattelu koulutuspalvelut Oy:n koulutusten suunnitteluissa mukana toimii Sara Saarinen, sosionomi (AMK).
Sara on toiminnallisiin menetelmiin erikoistunut sosionomi, jolla on monipuolinen kokemustausta yksilöohjauksesta sekä ryhmänohjauksesta. Sara on työskennellyt mielenterveystyössä työ- ja yhteisövalmentajana ja toiminut peruskoulussa ohjaajan roolissa. Kohtaamistyöstä Saralle on kertynyt useiden vuosien työkokemus ensin kaupalliselta alalta ja sittemmin sosiaalialalta monipuolisesti eri ikäryhmien ja asiakasryhmien kanssa työskentelystä.

Reima on kouluttajana innostava ja asiansa osaava henkilö. Kouluttajasta huomaa selvästi miten hän on perehtynyt koulutettavaan asiaan. Kouluttaja saa koulutuksesta rennon ja keskustelevan omilla esimerkeillään ja kuuntelutaidoillaan.

Ville UurtioLyömätön Linja Espoossa ry

Kouluttaja on huippu! Hän huomio hienosti erityyppisissä paikoissa työskentelevät ja antaa hyviä vinkkejä opittujen asioiden hyödyntämiseen käytännössä.”

Professio

Reima on osallistunut useisiin, kansainvälisten MINT-kouluttajien järjestämiin Motivoivan haastattelun koulutuksiin:

 • Motivational interviewing and Adherence (Grant Corbett, Espoo, 23.-24.11.2009)
 • Motivational interviewing: Introduction & integration, Practitioner Workshop, (William R. Miller & Stephen Rollnick, 30.9.-1.10. 2011, Swalec Stadium, Cardiff)
 • Motivational interviewing: Intermediate – Advanced (Tom Barth, Stephen Rollnick and Jeff Allison, 18.-19.2.2013, Swalec Stadium, Cardiff)
 • 4th International Conference on Motivational Interviewing ICMI 2014: Bridging the Gap (Amsterdam)
 • Motivational Interviewing and Treatment for Addictions workshop (William R. Miller & Theresa B. Moyers, Odense, Denmark 31.5.2015)
 • Inside the conversation about change: What is helpful? Where does hope come in? What is harmful? (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)
 • The therapeutic cocktail: Can blending approaches lead to better outcomes? (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)
 • At The Crossroads: Motivational interviewing and Life Transitions (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)
 • MI and Addictive Behaviours Revisited: What Has 38 Years of Research, Practice and Training Taught Us? (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)
 • Does listening save time? (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)
 • Behaviour Change: Is That All That Matters? (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)
 • Virtual training in the time of COVID: Exploring vaccine hesitancy in a person-centred way. Where to from here?. (Joel Porter and Stephen Rollnick, 2021)